Over ons

In juli 1990 was Jacob Kuiper in dienst bij natuursteenbedrijf De Steenklip in Sneek. Daar lag voor Jacob niet de toekomst die hij voor ogen had. Er werden daar ontwerpen van grafmonumenten gemaakt. Met behulp van een teken/snijplotter werden deze ontwerpen op papier gezet. De klant kreeg dan een duidelijk beeld van hoe het grafmonument er precies uit kwam te zien. Met deze apparatuur werden ook rubber maskers gesneden welke op de stenen platen werden geplakt en dienden als sjabloon voor het zandstralen. Dit zandstralen was nodig om in het keiharde graniet of ander materiaal een verdiepte letter of tekening aan te brengen.

Al snel kwam Jacob er achter dat als je dik rubber kon verwerken op deze plotter je ook dun vinyl kon verwerken om teksten te snijden. Dit was de geboorte van Interlinie. Op dat moment was er bij bouwbedrijf Jorritsma behoefte aan borden met opdruk van naam en logo voor op de schaft keten. In overleg met de directie van De Steenklip mocht er in de weekenden gebruik worden gemaakt van de apparatuur en de borden van Jorritsma werden bij De Steenklip gemaakt. Op dat moment kwam Fokko de Jong erbij. Deze zou de commerciële zaken gaan regelen.

Ook in de weekenden werd er een megascorebord gemaakt t.b.v. de wereldkampioenschappen touwtrekken. Dit kampioenschap werd gehouden in De Bonte Wever te Slagharen. De directie van De Bonte Wever, de heer van der Most, vond de afgesproken prijs een heleboel geld voor het te maken bord. Jacob antwoordde hier direct op dat het ook een “heleboel bord” was waarop lacherig door de heer van der Most werd gereageerd. De order was binnen. Er werd goed aan verdiend en bij de Bonte Wever was men zeer ingenomen met het eindresultaat. De eerste snijcomputer kon worden aangeschaft. Het was overigens wel een gebruikte. De opdrachten kwamen via familie en kennissen binnen. Op een gegeven moment liep het allemaal wat uit de hand. Door de week werd er door opdrachtgevers gebeld. Dit gebeurde dan allemaal in werktijd van de Steenklip.
Dit was dan ook de oorzaak dat Jacob ontslag nam bij De Steenklip en Fokko bij de Rabobank. Er werd een werkruimte gevonden in het pand voormalig zeilmakerij Gaastra aan de Top in Sneek. Steeds meer bedrijven wilden gebruik maken van de diensten van Interlinie. Van het begin af aan heeft Interlinie gewerkt voor aannemers bedrijven en specialiseerde zich in het maken van project borden. Er kwamen al snel meerdere bij. Momenteel werkt Interlinie voor o.a, nog steeds, bouwbedrijf Jorritsma, de Van Wijnen Groep, HBG-BML bouw, Bam-Wilma, IBC-Heymans, Heymans wegenbouw. Ook kwam Feenstra verwarming naar Interlinie. Voor Feenstra werden zo’n 450 auto’s voorzien van nieuwe reclame.

In 1999 kwam voor Fokko de Jong het moment om iets anders te gaan doen. Niet een leuk moment in de geschiedenis van Interlinie. Intussen is Interlinie uitgegroeid tot een volwaardig ISO en VCA gecertificeerd signbedrijf waarin totaal 12 mensen werken. Er wordt gewerkt aan auto belettering, vanaf ontwerp tot uitvoering Het maken van project borden, reclameborden, houten borden in reliëf voor de meer luxe markt en heeft Interlinie een eigen zeef drukkerij waar stickers, bordjes en alles wat maar een vlakke ondergrond heeft kan worden bedrukt. Ook het bedrukken van textiel behoort tot de mogelijkheden.

Contactinformatie

Bezoekersadres
Koningin Wilhelminastraat 4
8606 BV Sneek

Postadres
Postbus 262
8600 AG Sneek

T – 0515 – 41 65 64
F – 0515 – 41 63 92

info@interlinie.com

Heeft u vragen? Wij bellen u terug.